Ροή Ειδήσεων

«άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε το βρακί του αλλιώς»Γνωστή είναι η φράση «άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς» και εξελίχθηκε απο πολλούς σε «άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε το βρακί του αλλιώς», η οποία σύμφωνα με τον Τάκη Νατσούλη, ξεκίνησε σαν παροιμία, αλλά έγινε παροιμιακή έκφραση από το εξής γεγονός:

«Στους χρόνους του Όθωνα, υπήρχε ένας γνωστός τύπος που τον έλεγαν Μανώλη Μπατίνο.
 Όλοι στην Αθήνα τον γνώριζαν και αρκετοί τον αγαπούσαν για την ''ευγένειά του;;;'' .Οι κάτοικοι του έδιναν  κάποια  δουλίτσα ,ρουχαλάκια ή κανα σακάκι αλλά αυτός δεν καταδεχόταν ...εκεί στα κοινά . Ηταν ποιητής, ρήτορας, φιλόσοφος αλλά και ''πρόεδρος'', στεκόταν σε μια πλατεία και γενικώς αράδιαζε ό,τι του κατέβαινε. Κάποτε λοιπόν πέρασε από εκεί ο Ιωάννης Κωλέττης. 
Ο Μανώλης Μπατίνος τον πλησίασε και τον ρώτησε, αν έχει το δικαίωμα να βγάλει λόγο στη Βουλή. Ο Κωλέττης του είπε ότι θα του έδινε πολύ ευχαρίστως άδεια αν έβγαζε από πάνω του τα παλιόρουχα που φορούσε κι έβαζε άλλα.
Την άλλη μέρα ο Μανώλης παρουσιάστηκε στην πλατεία με τα ίδια ρούχα, αλλά τα είχε γυρίσει ανάποδα και φορούσε τα μέσα έξω. Ο κόσμος τον κοιτούσε έκπληκτος. Και τότε άκουσε τους παρακάτω στίχους από το στόμα του Μανώλη Μπατίνου:
“Άλλαξε η Αθήνα όψη, σαν μαχαίρι δίχως κόψη, πήρε κάτι απ' την Ευρώπη και ξεφούσκωσε σαν τόπι. Άλλαξαν χαζοί και ''κούφοι'' και μας κάναν κλωτσοσκούφι. Άλλαξε κι ο Μανωλιός κι έβαλε τα ρούχα του αλλιώς”».

Οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα οι καταστάσεις είναι συμπτωματική ως προς τους παραπάνω στίχους  :) :) :)

Αγαπητέ Αναγνώστη οπλίσου με γνώση πριν πας να ψηφίσεις.
Ενημερώσου όσο πιο πολύ μπορείς για κάθε υποψήφιο που θα διεκδικήσει την σημαντική σου ψήφο, ψάξε το έργο που έχει επιτελέσει σε όποιο πόστο έχει αναλάβει.

Καλή μας δύναμη…..Επιμέλεια Κειμένου - Βούλα Καπετανάκη 
Αρθρογράφος Εφημερίδας Ζω 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.