Ροή Ειδήσεων

Κωνσταντίνος Μεταξωτός: Δεν θα πω επιστροφή στην κανονικότητα αλλά επιστροφή στην πραγματικότητα (Συνέντευξη)
Ο Κωνσταντίνος Μεταξωτός γεννήθηκε το 1992 και η καταγωγή του είναι Μικρασιατική. Από το 1998 κατοικεί μόνιμα στη Νέα Μάκρη την οποία και λατρεύει. Τελείωσε το γενικό λύκειο Νέας Μάκρης. Σπούδασε Φυσικοθεραπευτής στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής (ΠΑ.Δ.Α.) πρώην Α.Τ.Ε.Ι. Αθηνών, επικεντρώνοντας πάντα το ενδιαφέρον του στον κλάδο της υγείας στον οποίο και δραστηριοποιείται. Μιλάει Αγγλικά και έχει άριστη γνώση του ηλεκτρονικού υπολογιστή και των μέσων μαζικής δικτύωσης. 
Το 2018 δημιούργησε  στη Νέα Μάκρη μαζί με τον συνεργάτη του Αντώνη Ρουγγέρη ένα από τα πιο σύγχρονα κέντρα φυσικοθεραπείας της Αττικής με την επωνυμία «Together We Move». Ασχολήθηκε με τον πολιτικό σχεδιασμό φοιτητικών εκλογών αλλά και στο επίπεδο βουλευτικών. Έχει παρακολουθήσει πληθώρα συνεδριών και ημερίδων τόσο για την υγεία όσο και για την αυτοδιοίκηση πρώτου και δεύτερου βαθμού. 
Είναι μέλος του πανελλήνιου συλλόγου φυσικοθεραπευτών, μέλος τους συλλόγου Μακρηνών-Λιβισιανών Νέας Μάκρης, μέλος του φιλοζωικού σωματίου και Εθελοντής αιμοδότης στο εθνικό κέντρο αιμοδοσίας. 

Είναι γιος του Αλέξανδρου και της Καλλιόπης Μεταξωτού και έχει 1 αδερφή και 2 αδερφούς, την Άννα-Μαρία, τον  Βαγγέλη και τον Σωτήρη.


Συνέντευξη στη Μαρία Δρόσου


Αυτοδιοικητικές εκλογές 2014. Τι πιστεύετε ότι καθόρισε το τελικό αποτέλεσμα;  

Ο ερχομός του Ψηνάκη το 2014 βασίστηκε σε κάποια δεδομένα. Στην αναρχία που προκάλεσε το νομοσχέδιο Καλλικράτη, στη διοίκηση του Δήμου, στην κακή καθημερινότητα, στο θέμα του ΧΥΤΑ/ΧΥΤΥ αλλά και στο Δήμαρχο και την Δημοτική Αρχή που ναι μεν είχε δημιουργήσει αρκετά έργα αλλά είχε έρθει φθορά λόγω των πολλών ετών διοίκησης.

Πώς πιστεύετε ότι το αποτέλεσμα των τότε εκλογών επηρέασε την πορεία της αυτοδιοίκησης του Μαραθώνα;

Οι περισσότεροι πίστεψαν στον Ηλία και στο γεγονός ότι θα μπορούσε να αλλάξει τη μορφή διοίκησης και να πραγματοποιήσει πολλά έργα κάτι που δεν έγινε ποτέ. Προσωπικά θεωρώ λάθος επιλογή τον Ηλία Ψηνάκη για Δήμαρχο και θεωρώ ότι όλοι μάθαμε από αυτό.

Μήπως θα έπρεπε όσοι συμπορεύτηκαν μαζί του να μην ασχοληθούν ξανά με τα κοινά;

Η εγκατάλειψη μετά από μια λανθασμένη επιλογή δηλώνει την αδυναμία του να μάθει κανείς από τα λάθη του. Με το ίδιο σκεπτικό θα έπρεπε οι ψηφοφόροι που ανέδειξαν τον Ηλία να μην ψηφίσουν στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές επειδή έκαναν μια λάθος επιλογή.  Εδώ πρέπει ο καθένας μας να ανασυνταχθεί σε προσωπικό επίπεδο, να κάνει τον απολογισμό του και να πορευτεί δυναμικότερα από πριν με κύριο γνώμονα την εμπειρία που αποκόμισε, φροντίζοντας να αποφύγει λάθη του παρελθόντος και μάλιστα να τα χρησιμοποιήσει υπέρ της κοινωνίας για το μέλλον.  Υπήρξαν νέοι άνθρωποι όπως εγώ που πραγματικά θέλουμε να ασκήσουμε ορθή διοίκηση και να προσφέρουμε στον τόπο που αγαπάμε. Λόγω αυτής της ανιδιοτελούς αγάπης γι’ αυτό τον τόπο θα συνεχίσουμε πάντα να προσπαθούμε να δημιουργούμε και να προσφέρουμε σε όποια θέση κι αν βρισκόμαστε.


Ποια πιστεύετε είναι τα σημαντικότερα ζητήματα που καλείται να διαχειριστεί η μελλοντική δημοτική αρχή;

Η επόμενη δημοτική αρχή έχει να διαχειριστεί πολύ σοβαρά ζητήματα όπως το ΧΥΤΑ/ΧΥΤΥ Μαραθώνα, την πολύ κακή καθημερινότητα και φυσικά τις συνέπειες της φονικής πυρκαγιάς που έπληξε την περιοχή μας. Πάρα ταύτα υπάρχουν και πολύ ορατά και ώριμα έργα προς διαχείριση, όπως η δημοπράτηση του αποχετευτικού συστήματος και η έναρξη των εργασιών του, η επαναλειτουργία του κολυμβητηρίου, η ίδρυση και λειτουργία του 2ου Λυκείου Ν. Μάκρης, η αναβάθμιση του δικτύου ύδρευσης, η κατασκευή πληθώρας παιδικών χαρών από το πρόγραμμα Φιλόδημος και άλλα πολλά.
Το μοντέλο της διοίκησης των Δήμων έχει γίνει πολύ σύνθετο και οι επιστήμονες της περιοχής πρέπει να είναι κοντά και να συνεισφέρουν σε αυτή.Ποιον θεωρείτε καταλληλότερο ως επόμενο Δήμαρχο του Καλλικρατικού δήμου Μαραθώνα;

Για μένα τα πράγματα ήταν ξεκάθαρα από την πρώτη στιγμή. Θεωρώ ότι ο καταλληλότερος για τη θέση του Δημάρχου είναι ο κ. Χατζηγιάννης. Είναι νέος, δικηγόρος, επαγγελματίας της περιοχής, ταπεινός, εργατικός και είναι δικός μας άνθρωπος από τα σπλάχνα αυτού του τόπου. Είναι ικανός να σχηματίσει μια ομάδα διοίκησης που θα κάνει χρηστή και ωφέλιμη διοίκηση. Θα τον στηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις γιατί θεωρώ ότι αξίζει στον Μαραθώνα ο επόμενος Δήμαρχος να είναι ο Νίκος Χατζηγιάννης. Η στάση του στα Δημοτικά Συμβούλια ήταν πάντα πολύ αξιοπρεπής. Είναι ενωτικός, δεν έκανε στείρα αντιπολίτευση και στα ζητήματα που αφορούσαν το κοινό καλό ήταν πάντα αρωγός. Όσο για την επαγγελματική του ιδιότητα όλοι ξέρουμε πόσο καλός δικηγόρος είναι με αποκορύφωμα ότι είναι ο μόνος που κέρδισε ένδικη απόφαση κατά του ΧΥΤΑ/ΧΥΤΥ.

Ποια είναι η συμβουλή σας προς τους νέους της περιοχής;

Καλώ όλους τους νέους αυτού του τόπου να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια όχι μόνο απλώς ως ψηφοφόροι αλλά και ως υποψήφιοι. Πρέπει επιτέλους να ακουστεί η φωνή μας και τα όνειρά μας να γίνουν πραγματικότητα. Κουράστηκα να βλέπω στην κοινωνία που ζω σκυθρωπούς και απογοητευμένους ανθρώπους χωρίς ενέργεια για δημιουργία.
Εδώ αξίζει να προσθέσω ότι οι νέοι άνθρωποι που θέλουμε να ασχοληθούμε με τα κοινά δεν διαφέρουμε καθόλου από του υπόλοιπους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην πόλη μας. Έχουμε τις ίδιες ανησυχίες με τα παιδιά σας και τα εγγόνια σας. Εγώ αγωνιώ για τη δουλειά μου και στεναχωριέμαι για τον τόπο μου εξίσου.

Μου δίνετε μια καλή ευκαιρία να τονίσω ότι βρεθήκατε με την επαγγελματική σας ιδιότητα, αφιλοκερδώς, δίπλα στους πυροπαθής, από την πρώτη στιγμή και μάλιστα υπήρξε και σχετική αναφορά σε δημοσίευμα μεγάλης εφημερίδας Εθνικής εμβέλειας!

 Εφόσον είχα την τύχη κατά την κλινική μου άσκηση να ασχοληθώ με εγκαυματίες προσφέρθηκα από την πρώτη στιγμή να βοηθήσω τους ανθρώπους που επλήγησαν. Είναι ότι πιο όμορφο έχω κάνει στο διάστημα που εξασκώ το επάγγελμα της φυσικοθεραπείας.

Πού πιστεύετε ότι οφείλεται η επιτυχημένη μέχρι τώρα πορεία σας;

Ό,τι έχω καταφέρει έως τώρα το οφείλω στην οικογένειά μου,στους φίλους μου που με στηρίζουν και πιστεύουν σε εμένα και κυρίως στο γεγονός ότι λειτουργώ με γνώμονα την αγάπη για τον τόπο μου!

-Σας ευχόμαστε καλή επιτυχία!

-Σας ευχαριστώ θερμά και μέσα από το βήμα που μου δίνετε προσκαλώ κάθε δημότη να με στηρίξει με την ψήφο του προκειμένου να προσφέρω τα μέγιστα για τον τόπο μου!

* Ο Κωνσταντίνος Αλ. Μεταξωτός είναι Φυσικοθεραπευτής και Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.