Ροή Ειδήσεων

Αθηναίος Γιάννης – Υποψήφιος με την “Πορεία Πράξης”


Ονομάζομαι Γιάννης Αθηναίος, γεννήθηκα το 1966 στην Νίκαια του Πειραιά όπου έζησα έως και τα εφηβικά μου χρόνια. Η αγάπη μου για την περιοχή της Νέας Μάκρης μετέτρεψε την έως τότε εξοχική μου κατοικία σε μόνιμη. Μετά την αποφοίτησή μου από τα ΤΕΙ Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων της Πάτρας, άρχισα να εργάζομαι ως υπάλληλος υποδοχής σε τοπικά ξενοδοχεία. Τον ελεύθερο χρόνο μου τον διεκδικούσαν από την μια πλευρά η μουσική, (κιθάρα, πλήκτρα) και από την άλλη θαλάσσιες δραστηριότητες όπως ψάρεμα, καταδύσεις και ιστιοσανίδα. Το 1991 παντρεύτηκα την αυστριακής καταγωγής Τάνια Φρήντριχ η οποία μου χάρισε δύο υπέροχα παιδιά, την Ναταλία και τον Αντώνη που τώρα είναι φοιτητές.
Η αγάπη μου για την θάλασσα και το περιβάλλον με κέρδισε ολοκληρωτικά και έτσι τα τελευταία είκοσι χρόνια δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά ως αλιέας. Από την θέση του προέδρου του τοπικού αλιευτικού συλλόγου «Η ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ» αλλά και του γενικού γραμματέα της Ένωσης Παράκτιων Αλιέων Ελλάδας, μπορώ να αγωνίζομαι για τα προβλήματα του κλάδου μας διεκδικώντας ένα καλύτερο αύριο για τον έλληνα ψαρά αλλά ταυτόχρονα για την προστασία και αειφορία της θάλασσάς μας. Τα τελευταία δύο έτη ασχολούμαι και με τον αλιευτικό τουρισμό, συνδυάζοντας έτσι καινοτόμες δράσεις μέσω ενός βιωματικού τουριστικού προϊόντος, με παράλληλη αποσυμπίεση των ιχθυοαποθεμάτων καθώς χρησιμοποιώ πλέον λιγότερα αλιευτικά εργαλεία.
Μετά τα τραγικά γεγονότα του περασμένου καλοκαιριού στο Μάτι, συνειδητοποίησα πως όντως, ευτυχία είναι να μπορείς να χαρίσεις χαμόγελα στα χείλη των δυστυχισμένων και των αδυνάμων! Έτσι, με δεδομένη την αέναη προσπάθειά μου για την βελτίωση της καθημερινότητάς μας, για την ανιδιοτελή βοήθεια προς συνανθρώπους μου που έχουν ανάγκη, την προστασία του θαλάσσιου αλλά και χερσαίου περιβάλλοντος αλλά και τον ουσιαστικό εκπολιτισμό μας, πήρα την απόφαση να ασχοληθώ θεσμικά πλέον με τα κοινά. Έτσι μετά από πρότασή του που με τιμά, θα στηρίξω τον Στέργιο Τσίρκα ως αυριανό δήμαρχο του δήμου Μαραθώνα, αναγνωρίζοντάς τον ως τον πλέον αξιόπιστο και συνεπή πολιτικό του δήμου μας. Αδιαμφισβήτητα και έμπρακτα σε όλη την διάρκεια της πορείας του, έχει δείξει την αγάπη του ,το μεράκι του και τα οράματά του για τον τόπο μας και με έχει πείσει ότι δίπλα σε αυτόν και την ομάδα του μπορώ αποτελεσματικά να αγωνιστώ και για τα δικά μου οράματα, για ένα καλύτερο αύριο, για μια πιο εύκολη και όμορφη καθημερινότητα. Το αξίζουμε, το απαιτώ και θα το διεκδικήσω!
Η περιοχή του δήμου μας, το υπέροχο φυσικό τοπίο που συνδυάζει βουνό και θάλασσα, η μεγάλη ιστορική κληρονομιά μας αλλά και ένα σωρό άλλα πλεονεκτήματα όπως η μικρή απόσταση από την πρωτεύουσα και το αεροδρόμιο, ο συνδυασμός ημιαστικής και παραθεριστικής περιοχής κλπ θέτουν τις προϋποθέσεις για βέλτιστη ανάπτυξη. Μένει η ευαισθητοποίηση και η δράση των πολιτών και των αιρετών του δήμου, για να γίνει ο δήμος μας υπόδειγμα πολιτισμού, καθαριότητας, ανθρωπιάς και συνεπώς οικονομικής άνθισης. Είναι στο χέρι μας…

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.