Ροή Ειδήσεων

Aνακοινώθηκε επίσημα η υποψηφιότητα του Σπύρου Λιβαθινού για το Δήμο Μαραθώνος


Παρουσία εκπροσώπων του τοπικού τύπου ανακοίνωσε επίσημα ο Σπύρος Λιβαθινός, ανήμερα των γενεθλίων του, την υποψηφιότητά του για τον Δημαρχιακό θώκο του Μαραθώνα.
Ο ανεξάρτητος πλέον Δημοτικός Σύμβουλος τόνισε την ανάγκη να "συμμαχήσει" με τους πολίτες και να παλέψει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για έναν καλύτερο Μαραθώνα, αφού αυτός ήταν ευθύς εξαρχής ο λόγος που ασχολήθηκε με τα κοινά.
Η "ΣΥΜΜΑΧΙΑ" του Σπύρου Λιβαθινού - όπως είναι το όνομα της ομάδας του όπως την χαρακτηρίζει ο ίδιος - πρεσβεύει σε κάποιες αρχές και ηθικούς άξονες με κύριο γνώμονα να αναταθεί σε όλους τους τομείς η πόλη που κατοικεί από το 1976.
Δηλώνοντας πώς όποτε χρειάστηκε και στο παρελθόν συμμάχησε ακόμη και με την αντιπολίτευση για να επιτύχει πράγματα για το καλό του Δήμου, δήλωσε οτι ακόμη και η άτυχη στιγμή που τον έφερε πλάι στην παρούσα διοίκηση δεν ήταν ικανή να τον σταματήσει από το να ανεξαρτητοποιηθεί και να συνεχίσει να μάχεται για ένα καλύτερο μέλλον.
Χαρακτηριστική ήταν η δήλωσή του οτι έχει βάλει κόκκινη γραμμή σε συγκεκριμένους ανθρώπους που διοίκησαν/διοικούν το Δήμο και δεν τους θέλει στην παράταξή του, εξηγώντας οτι ο ίδιος ξεκαθάρισε τη θέση του εδώ και 3,5 χρόνια. Διευκρίνισε επί της ουσίας οτι δεν τον ενδιαφέρουν οι συνεργάτες που κυνηγούν την καρέκλα γιατί υπάρχουν κάποιοι που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να βαπτιστούν Δημοτικοί Σύμβουλοι, ενώ δήλωσε οτι θα ήταν ιδιαιτέρως χαρούμενος να έρθουν νέοι με όρεξη και θέληση για το καλό του Δήμου να τους δώσει την δική του όπως κι έχει κάνει στο παρελθόν. 
Παροτρύνει όλους τους δημότες του Μαραθώνα, γνωρίζοντας την απογοήτευση, τους προβληματισμούς τους αλλά και την ανάγκη τους για μια ποιοτικότερη και καλύτερη ζωή να ασχοληθούν με τα κοινά ακόμη και ως απλοί ψηφοφόροι τονίζοντας πως υπάρχει ακόμη ελπίδα για τον Δήμο.
Ακολουθεί η επιστολή της επίσημης ανακοίνωσης υποψηφιότητάς του προς τους πολίτες: 


ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΠΥΡΟΥ ΛΙΒΑΘΙΝΟΥ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

 Φίλες και φίλοι,
H πενταετία που ολοκληρώνεται δειλά – δειλά, αποτέλεσε σε προσωπικό επίπεδο ένα από τα πιο σκληρά μαθήματα που έχω πάρει ποτέ στη ζωή μου. Ένα ιδιότυπο – και άκρως επώδυνο – πανεπιστήμιο εισαγωγής στον κόσμο της τοπικής αυτοδιοίκησης. Ένα ταξίδι που ξεκίνησε με όρεξη, όραμα και ανιδιοτελή πρόθεση να συμβάλλουμε στη βελτίωση της καθημερινότητας των συμπολιτών μας και που μέσα σε ελάχιστους μήνες πρόδωσε κάθε μας προσδοκία, κάθε μας φιλοδοξία.
Η πρώτη μου εμπειρία στα κοινά ήταν δύσκολη, μα διδακτική. Συναισθηματικά απάνθρωπη πολλές φορές, μα ταυτόχρονα εκπαιδευτική. Ζώντας εδώ και πέντε χρόνια καθημερινά στο πλευρό των δημοτών, εισπράττοντας τα συναισθήματα οργής, αγανάκτησης και απογοήτευσης, αλλά κυρίως ακούγοντας την κραυγή αγωνίας για το μέλλον των παιδιών και των οικογενειών τους, αισθάνθηκα ότι είχα μπροστά μου δύο δρόμους να επιλέξω.
Ο πρώτος ήταν της άτακτης υποχώρησης. Της ανάληψης μιας τυπικής, διπλωματικής ευθύνης για την όποια συμμετοχή μου στο «φιάσκο Ψινάκη» (όσο κι αν διήρκησε αυτή) και της…  επιστροφής στο σπίτι μου.
Ο δεύτερος ήταν αυτός της μάχης! Της δημιουργίας! Της συμμετοχής! Της προσπάθειας! Του διαρκούς αγώνα για να πάρουμε στα δικά μας χέρια το μέλλον των παιδιών μας! Για να χτίσουμε έναν Δήμο που θα μας σέβεται και θα τον  σεβόμαστε.
Που θα υπολογίζει τον δημότη και που θα δίνει λύσεις στην καθημερινότητά του μέσα και από την ενεργή συμμετοχή του στα κοινά.
Που θα οραματίζεται και θα σχεδιάζει το μέλλον του Δήμου, ακολουθώντας ένα σύγχρονο μοντέλο διοίκησης.
Στη ζωή μου δεν έμαθα ποτέ να κρύβομαι. Καθ’ όλη τη διάρκεια της πορείας μου στον αθλητισμό, διδάχτηκα τι θα πει «παλεύω», «αγωνίζομαι», «βελτιώνομαι», «πετυχαίνω». Πάνω απ’ όλα όμως, έμαθα τι θα πει «συνεργάζομαι»! Μέσα στα γήπεδα έμαθα ότι η δύναμη της ΟΜΑΔΑΣ είναι πάντα ισχυρότερη από τη δύναμη του ατόμου.
Δυστυχώς, στην τοπική αυτοδιοίκηση (όπως τουλάχιστον την έζησα αυτά τα πέντε χρόνια στο Δήμο Μαραθώνα) διαπίστωσα ότι το «εγώ», υπερισχύει του «εμείς». Είδα ανθρώπους να ποδοπατούν ακόμη και την ίδια τους την αξιοπρέπεια, στο βωμό του όποιου προσωπικού τους συμφέροντος. Ταυτόχρονα, όμως, είδα και νέους ανθρώπους να αντιστέκονται, να μάχονται για το καλό των πολλών και όχι για τον εαυτό τους. Είδα, όμως, και πολλούς νέους να απογοητεύονται! Και η απογοήτευση δεν ταιριάζει σ’ αυτόν εδώ τον τόπο! Ούτε στην ιστορία του, ούτε στις προοπτικές του…
Όπως το έπραττα, πάντα λοιπόν, ως αθλητής έτσι και ως ενεργός πολίτης επέλεξα να αγωνιστώ, να ηγηθώ, να συνεργαστώ και να παλέψω!
Τους τελευταίους μήνες ήρθα σε επαφή με ανθρώπους που εκτιμώ για να διαπιστώσω κατά πόσο θα μπορούσα να βρω συνοδοιπόρους σε ένα δύσκολο εγχείρημα. Σε μια προσπάθεια αναγέννησης της πόλης μας, που θα στηρίζεται στη δύναμη της ομάδας, που θα υψώσει ανάχωμα απέναντι σε παθογένειες του παρελθόντος και που θα διεκδικήσει την εμπιστοσύνη όλων σας, των συνδημοτών μας, βασιζόμενη ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στις προτάσεις και τις ιδέες της. Με σεβασμό σε κάθε διαφορετική άποψη και με ανοιχτούς ορίζοντες να αγκαλιάσει κάθε τεκμηριωμένα εποικοδομητική φωνή, απ’ όπου κι αν προέρχεται.
Η δική τους ανταπόκριση, ήταν αυτή που με οδηγεί σήμερα να στέκομαι μπροστά σας και να σας κοιτώ νοερά όλους μαζί – και τον καθένα ξεχωριστά – στα μάτια. Η δική τους θέληση αποτέλεσε το ελιξίριο της προσωπικής μου διάθεσης να αγωνιστώ για έναν Δήμο Μαραθώνα που θα μας κάνει όλους να αισθανόμαστε ασφαλείς, αξιοπρεπείς και αληθινά περήφανοι.
Με αίσθημα ευθύνης, λοιπόν, σας ανακοινώνω ότι θα είμαι υποψήφιος Δήμαρχος Μαραθώνα στις προσεχείς δημοτικές εκλογές και μαζί με τους συνοδοιπόρους μου σας προσκαλώ να γίνεται μέλος μιας ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ που θα υπογράψει την αναγέννηση του τόπου μας.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΩΡΑ, μπορούμε να πάρουμε το μέλλον μας στα χέρια μας! ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΩΡΑ, μπορούμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για το κοινό καλό! Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ σας προσκαλεί να μοιραστείτε το όραμά της για έναν Δήμο Μαραθώνα αντάξιο της ιστορίας του και των προσδοκιών μας, αντάξιο των παιδιών μας!  

Με εκτίμηση
Σπύρος Λιβαθινός


  

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.