Ροή Ειδήσεων

Παιδίον Eγεννήθη ημίν
Ο Υιός του Θεού ενδύεται την ανθρώπινη σάρκα για να σώσει τον άνθρωπο και να τον οδηγήσει στο δρόμο του Θεού. Μας εξασφάλισε πνευματική τροφή που οδηγεί στην αιωνιότητα. Ίδρυσε την Εκκλησία, μία νέα κιβωτό της σωτηρίας μας. Μας χάρισε τη χαρά και την ευτυχία που καμία ανθρώπινη επινόηση και κανένα φιλοσοφικό σύστημα δε βρέθηκε να μας προσφέρει.
Ο Χριστός είναι ο λυτρωτής μας. Είναι ο γιατρός μας, ο γιατρός που θεραπεύει τις ψυχές μας. Είναι εκείνος που έχει τα σωτήρια φάρμακα για τους ανθρώπους. Είναι ο ελευθερωτής μας. Μας ελευθερώνει από την τυραννία των παθών που μας ρίχνουν στην αμαρτία. Είναι ο ελευθερωτής των αιχμαλώτων, ο ελευθερωτής των δούλων, ο προστάτης των παιδιών, το στήριγμα των γερόντων. Είναι αυτός που παρηγορεί κάθε ψυχή θλιμμένη. Σηκώνει όλες τις αμαρτίες του κόσμου και τις εξαφανίζει με τη θεία συγχώρεση. Είναι το καταφύγιο όλων ανεξαιρέτως των χριστιανών που καταφεύγουν σ’ Αυτόν.
Παρόλα αυτά όμως η ημέρα αυτή της Έλευσης του Κυρίου μας έχει λάβει κοσμικό χαρακτήρα. Πολύ λίγους αγγίζει. Πολλοί περιμένουν με λαχτάρα τις ημέρες των Χριστουγέννων, αλλά για διαφορετικούς λόγους ο καθένας τους. Άλλοι για να ξεκουραστούν, να ταξιδέψουν, να απολαύσουν το πλούσιο τραπέζι και να χαλαρώσουν.
Άλλοι πάλι για να πάνε διακοπές και να ξεφύγουν από την καθημερινότητα. Τα παιδιά
για να ξεκουραστούν και να πάρουν τα δώρα τους.
Όλα αυτά δεν είναι κατ’ ανάγκη αρνητικά. Είναι αναγκαία στη σκληρή καθημερινότητά μας. Ξεχνάμε όμως τη σημασία και το σκοπό της Έλευσης του Κυρίου μας. Με την ευκαιρία της γέννησης του Σωτήρα μας, είναι ανάγκη να αναγεννηθούμε και εμείς. Να δώσουμε σε αυτές τις ημέρες το πραγματικό τους νόημα και την πραγματική τους διάσταση. Πέρα από την ξεκούραση και τις απολαύσεις να κοιτάξουμε και γύρω μας, απεγκλωβισμένοι από το εγώ μας και να στραφούμε στο «εμείς». Να απλώσουμε ένα χέρι βοηθείας στους αδύναμους και ανήμπορους. Να δώσουμε από το υστέρημά μας ό,τι μπορούμε. Να είμαστε βέβαιοι πως δε θα μας λείψουν, γιατί ξοδεύουμε πολλά σε ανούσια και άχρηστα πράγματα. Η αγάπη προς τους συνανθρώπους μας είναι η πεμπτουσία του Χριστιανισμού. Εκεί ακριβώς κρύβεται το μεγαλείο του σωστού και ολοκληρωμένου ανθρώπου. Ένας ζεστός λόγος, μία τρυφερή κουβέντα αξίζει όσο όλο το χρυσάφι του κόσμου.
Η Έλευση του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού μας καλεί όλους να γκρεμίσουμε τα τείχη του μίσους. Να καταργήσουμε τις ανισότητες και τον κάθε είδους ρατσισμό. Μέσα από το πνεύμα του Χριστιανισμού γινόμαστε όλοι αδελφοί και απελευθερωνόμαστε από τις ανθρώπινες μικρότητες και αδυναμίες. Ας ανοίξουμε όλοι μας την πόρτα τις καρδιάς μας για να γεννηθεί μέσα μας ο Χριστός και να δώσει νόημα και περιεχόμενο στη ζωή μας.


Πασχάλης Πούλος
Φιλόλογος

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.