Ροή Ειδήσεων

Έγκριση για την εκπόνηση μελέτης με τίτλο: «Πράξη εφαρμογής σε πολεοδομικές ενότητες Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδος»ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                   Παλλήνη,   21-12-2018
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ                                                
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Γραφείο  Αντιπεριφερειάρχη
Δ/νση : 17ο χλμ. Λ. Μαραθώνος
Παλλήνη,  Τ.Κ. : 15351
Τηλ.: 213 200 5103
Fax: 213 200 5105
                       
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Έγκριση του Περιφερειακού Συμβουλίου για την εκπόνηση της μελέτης με τίτλο: «Πράξη εφαρμογής σε πολεοδομικές ενότητες Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδος», μετά από εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Πέτρου Φιλίππου

Στην 40η Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018, εγκρίθηκε η μελέτη με τίτλο: «Πράξη Εφαρμογής σε Πολεοδομικές Ενότητες Δήμου Σπάτων - Αρτέμιδος» μετά από εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Πέτρου Φιλίππου.
Η μελέτη είναι ενταγμένη στο Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων της Περιφέρειας Αττικής καθώς και στον Προϋπολογισμό οικ. έτους 2018 και έχει συνολική προεκτίμηση αμοιβής 3.199.177,64 €.
Αντικείμενο της παρούσας σύμβασης είναι η συνεργασία των συμβαλλομένων μερών για την εκπόνηση της ως άνω μελέτης για λογαριασμό του Δήμου Σπάτων - Αρτέμιδος με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής.
Το αντικείμενο της μελέτης αφορά σε τοπογραφικές εργασίες και στη σύνταξη και κύρωση της Πράξης Εφαρμογής των εγκεκριμένων πολεοδομικών μελετών στην Π.Ε. 12 και σε τμήματα των Π.Ε. 1,2,6,8,9,10,11,13, και 14 της Δ.Ε. Αρτέμιδος (περιοχή Β΄ κατοικίας) του Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδας σε εκτάσεις συνολικού εμβαδού επιφανείας 2.860 στρεμμάτων περίπου.
Επίσης αφορά στην εκπόνηση μελέτης οδοποιίας η οποία περιλαμβάνει την οριστική μελέτη οδών σε μήκος 10 περίπου χλμ και σε 17 κυκλοφοριακούς κόμβους στη Λεωφ. Βραυρώνος – Αρτέμιδος και στην εκπόνηση μελέτης σήμανσης.
Η μελέτη επιπλέον περιλαμβάνει την εκπόνηση υδραυλικής μελέτης, μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τα έργα οδοποιίας και μελέτη διευθέτησης των ρεμάτων και του δικτύου ομβρίων.
Η ολοκλήρωση των παραπάνω μελετών εξασφαλίζει την υλοποίηση τμήματος  των ήδη εγκεκριμένων εδώ και 27 περίπου χρόνια πολεοδομικών μελετών αναβαθμίζοντας ολόκληρο το παραλιακό μέτωπο της περιοχής με τα έργα οδοποιίας και του δικτύου ομβρίων, επιλύοντας επείγοντα προβλήματα του οικισμού σε συνδυασμό με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
Το Περιφερειακό Συμβούλιο όρισε δύο μέλη του, ένα εκ των οποίων θα ορισθεί ως Πρόεδρος της Επιτροπής, καθώς και αναπληρωτές τους για τη συμμετοχή τους στην Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης της Προγραμματικής Σύμβασης.
Η μελέτη θα προκηρυχθεί και θα ανατεθεί από το Δήμο Σπάτων – Αρτέμιδος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.