ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΒΑΣΙΛΗ ΠΙΣΤΙΚΙΔΗΟ Βασίλης Πιστικίδης, τέως Δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου ανακοινώσε Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018, την υποψηφιότητα του για τις Δημοτικές Εκλογές του 2019 κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στη Ραφήνα. Είχε δίπλα του παλαιότερα αλλά και νέα στελέχη της αυτοδιοίκησης, που πραγματικά ξεχωρίζουν με την μέχρι σήμερα πορεία τους στο χώρο όπως ο Δημήτρης Μισοκοίλης, ο Αντώνης Παλπατζής, ο Γιώργος Χαχολάκης, ο Κώστας Παροικάκης και η Ηρώ Πούλη.
Με το γνωστό ήθος του και με τον πολιτικό πολιτισμό που τον διακρίνει, ο κ. Πιστικίδης μετά την διακήρυξη της παράταξης του απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις των παρόντων δημοσιογράφων και έδωσε το στίγμα των επερχόμενων εκλογών μέσα από τον νέο νόμο τον γνωστό ¨ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ Ι¨.
Σας γνωρίζουμε σημεία της διακήρυξης της "ΝΕΑΣ ΑΡΧΗΣ" ,  της Δημοτικής παράταξης που ηγείται ο Βασίλης Πιστικίδης:
" Έχουμε μπροστά μας, σε σχεδόν 6 μήνες, τη μεγάλη πρόκληση των Δημοτικών Εκλογών του 2019 και πρέπει να πάρουμε μια κρίσιμη απόφαση για το μέλλον του Δήμου μας, το οποίο απαιτεί και επιβάλλει συνεργασίες σε κάθε επίπεδο. Οι διαχωριστικές γραμμές του παρελθόντος, οι στενές κομματικές ή παραταξιακές περιχαρακώσεις δεν έχουν θέση στο νέο τοπίο όπως διαμορφώνεται μέσα από το νέο πλαίσιο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση τον «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ Ι» και την οικονομική πραγματικότητα που πλήττει όλες τις κοινωνικές τάξεις. Άνθρωποι με ήθος, εντιμότητα και γνώση των θεμάτων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και με διάθεση για προσφορά, καλούνται να συμπαραταχτούν, να συνδιαλέγονται, να συναποφασίζουν και να συμπράττουν ώστε να αντεπεξέλθουμε στις απαιτήσεις των καιρών για την υπεράσπιση των συλλογικών συμφερόντων της κοινωνίας μας και την αναβάθμιση της τοπικής δημοκρατίας. Γι αυτό, όλοι εμείς που ενστερνιζόμαστε αυτή την διακήρυξη, δηλώνουμε αποφασισμένοι να κάνουμε την αναγκαία υπέρβαση για το μέλλον, υποσχόμενοι να συνεχίσουμε τον αγώνα για ένα καλύτερο αύριο του Δήμου μας.
... Ένα Δήμο που δεν επιδιώκει να λειτουργήσει ως μια επιπλέον εξουσία απέναντι στους δημότες αλλά αντίθετα στέκεται δίπλα στον δημότη, στις καθημερινές του ανάγκες και προσδοκίες, χωρίς σκοπιμότητες και με ισότιμη συμμετοχή στη λήψη των αποφάσεων, μακριά από αποκλεισμούς οι οποίοι στερούν το δικαίωμα έκφρασης στον κάθε δημότη, στη κάθε γειτονιά ή οικισμό.
Απέναντι σε λογικές μηδενισμού προτάσσουμε την διάθεση άξιων δυνάμεων του τόπου μας για συμμετοχική δημοκρατία με όραμα.
Απέναντι σε λογικές εκδικητικότητας και απαξίωσης των προηγούμενων δημοτικών αρχών, προτάσσουμε την καλύτερη αξιοποίηση όσων θετικών έγιναν από όλες τις διοικήσεις, ως βάση για βελτίωση της ποιότητας ζωής στον Δήμο.
... Με την αυτοδιοικητική πρωτοβουλία μας, φιλοδοξούμε να ενώσουμε τις δυνάμεις της κοινωνίας, με τους δημότες πρωταγωνιστές στην κοινή προσπάθεια ώστε μαζί να συν-διαμορφώνουμε το μέλλον. Το νέο πλαίσιο για την αυτοδιοίκηση διαφοροποιεί τη λογική που συνήθως διέπει την εκλογική μάχη και πρέπει να ανταποκριθούμε στις νέες προκλήσεις, στις νέες ευκαιρίες και στις μεταρρυθμιστικές δράσεις. Πιστεύουμε ότι οι αλλαγές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση συνιστούν πεδίο δράσης για Διεκδίκηση, Συνεργασία, Δημιουργία, Καινοτομία, Ισόρροπη Αειφόρο Ανάπτυξη και Χρηστή Διοίκηση στον Δήμο.
Ήταν και παραμένει βασική μας θέση ότι δεν υπάρχει η «πρωτεύουσα πόλη» στο δίπολο Πικέρμι-Ραφήνα, αφού κάθε περιοχή έχει τα δικά της χαρακτηριστικά, τα οποία γνωρίζουμε και θα τα διαχειριστούμε ως υπεύθυνη Δημοτική Αρχή, για να αποκτήσει ο Δήμος νέα δυναμική, δυναμική δημιουργίας.
Θέλω σε αυτή την πρώτη επικοινωνία μου μαζί σας, ξεκάθαρα να δηλώσω την υποψηφιότητά μου για τη θέση του Δημάρχου στον Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου και να ευχαριστήσω όλους όσους στηρίζουν την υποψηφιότητα μου και μου αναγνωρίζουν αρχές και αξίες.
Καλώ όλους τους ενεργούς πολίτες του Δήμου μας, τους νέους μας, έξω και πάνω από κομματικές ταυτότητες, χωρίς αποκλεισμούς, δεσμεύσεις και στείρες προκαταλήψεις, στη βάση μιας ισότιμης συνεργασίας και ανοιχτής συζήτησης να συμμετάσχουν σε αυτήν την προσπάθεια στο κτίσιμο του θεσμού της αυτοδιοίκησης με συνεργασία, συναίνεση και συγκλίσεις.
Τώρα ήρθε η ώρα να συγκροτηθεί μια νέα ανεξάρτητη κίνηση πολιτών, μια ελπιδοφόρα δύναμη, ικανή να θέσει τα θεμέλια για έναν ισχυρό, σύγχρονο και πρωτοπόρο Δήμο.
Έχουμε γνώση και εμπειρία, μπορούμε να κάνουμε μια Νέα Αρχή, για τη Ραφήνα και το Πικέρμι του μέλλοντος.
Καλές Γιορτές!
Βασίλης Πιστικίδης
Υποψήφιος Δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου

Κοινοποίησε το άρθρο:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Copyright © zwnews.gr. Designed by OddThemes