Ροή Ειδήσεων

Συγκινητικό μήνυμα ταξιδεύει από τους πυρόπληκτους στο Μάτι προς την Καλιφόρνια - "Ι feel you California"


Ένα από τα πιο συγκινητικά μηνύματα συμπαράστασης έστειλαν οι άνθρωποι του Ματιού, που έζησαν με τον πιο σκληρό τρόπο τα γεγονότα της 23ης Ιουλίου, προς τους συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν την ίδια κατάσταση σε μεγαλύτερη κλίμακα στην Καλιφόρνια.
Δυστυχώς ήδη οι τελευταίες ενημερώσεις ανακοινώνουν 79 νεκρούς, 1300 αγνοούμενους (ακόμη δεν είναι σαφές το νούμερο καθώς υπάρχουν ισχυρισμοί οτι μπορεί να γίνονται διπλοεγγραφές λόγω αδυναμίας ελέγχου για ίδιες δηλώσεις σε διαφορετικές υπηρεσίες), 10.000 σπίτια καμμένα και πολλές καρδιές συντετριμμένες.
Βλέποντας τις εικόνες της Καλιφόρνια, στο μυαλό μας επιστρέφει η εικόνα της 23ης Ιουλίου, την ημέρα της καταστροφικής πυρκαγιάς για την Ελλάδα ολόκληρη, που οι κάτοικοι του Ματιού, της Ραφήνας και της Νέας Μάκρης έζησαν τις δραματικότερες στιγμές που θα μπορούσε να φανταστεί άνθρωπος.
Τα δάκρυα στα μάτια δεν μπορεί να τα συγκρατήσει τίποτα αφού κάθε εικόνα της Καλιφόρνιας είναι απλά ένα deja vouz-μαχαιριά στην καρδιά, των γεγονότων που ο κάθε κάτοικος της περιοχής βίωσε.

Θέλοντας να δείξουν την αμέριστη συμπαράσταση τους και την απόλυτη ένδειξη κατανόησης του πόσο δύσκολα είναι όλα όσα βιώνουν τώρα οι άνθρωποι στην Καλιφόρνια, οι κάτοικοι του Ματιού που αγωνίζονται καθημερινά για απλά πράγματα έστειλαν την παραπάνω φωτογραφία που κάνει το γύρο του κόσμου δηλώνοντας:

"Τα μέλη και οι πυροπαθής της 23 Ιουλίου νιώθουμε τεράστια υπερήφανοι για τους νέους μας και την ενέργεια τους και το μήνυμα αγάπης που εστάλη προς τους συνανθρώπους μας στην Καλιφόρνια που τραβάνε το ίδιο λούκι με εμάς. Η κίνηση αυτή μας δίνει μεγάλη ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο καθώς όχι μόνο προς το μήνυμα αυτό αλλά και όλοι η νεολαία που από την πρώτη ημέρα ήταν δίπλα μας εθελοντικά για να προσφέρει. Σας ευχαριστούμε! Ακολουθεί το άρθρο όπως το πρωτοείδαμε στο dikastiko.gr Μια τεράστια «γέφυρα» αγάπης, συμπόνοιας αλλά και ελπίδας ανοίγουν οι νέοι από το Μάτι, τον Νέο Βουτζά και όλες τις πυρόπληκτες περιοχές της Αττικής που ζουν , αγωνίζονται και αγωνιούν κάτω από την δική τους ανείπωτη τραγωδία, προς τους νέους της Καλιφόρνια που βιώνουν εδώ και μέρες έναν αντίστοιχο εφιάλτη: «Σε νιώθουμε Καλιφόρνια», είναι το μήνυμα γραμμένο πάνω σε ένα συγκλονιστικό κολάζ φωτογραφιών από τις πυρόπληκτες περιοχές, το οποίο ταξιδεύει στην άλλη άκρη του Ατλαντικού στους νέους που κι εκεί χάνουν φίλους, συγγενείς , κατοικίδια, περιουσίες. Κι όμως αυτό το μήνυμα των νέων από το Μάτι, δεν είναι ένα μήνυμα θλίψης, αλλά ελπίδας, πως ακόμα και στα συντρίμμια μπορείς να βρεις ζωή, ελπίδα, δύναμη να σηκωθείς και να αγωνιστείς . Είναι ένα μήνυμα αγώνα και αφοσίωσης σ΄αυτόν, που μόνο οι νέοι άνθρωποι μπορούν να μεταφέρουν τόσο πιστά και άδολα:
 Το κείμενο στα αγγλικά:

 «I feel you California! I have gone through the loss of my hometown, a place where I created my memories and lived my dreams. I have felt what it’s like to look around me and not recognize surroundings that were once familiar. I have felt how it is to be wondering «why?». «And now what?». To wonder what the future will hold . . . or if I can ever even start again.. I have experienced losing everything I took for granted! But let me tell you , you have to stay strong California! Because even though you will be feeling, disappointment, bitterness, sorrow and anger -you will find something; and that something will keep you upright ..You will realize that you are not alone, cause many are there to support you. You will succeed… And by working together, your “Paradise” will rise again. I feel you California!»

Μαρία Δ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.