Ροή Ειδήσεων

ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ : Το πιο βαθύ σκοτάδι της νύκτας είναι λίγο πριν το ξημέρωμα
                Μαραθώνας 13-11-2018
Όπως και να το κάνουμε η κατάσταση στο Δήμο μας δεν είναι στα καλλίτερα της.
Η θητεία της παρούσης δημοτικής αρχής τελειώνει. Απολογισμός κατά γενική ομολογία αρνητικός. Στα ΜΜΕ και στο Fb οι συμπολίτες μας κάνουν σχόλια για όλους και για όλα. Υπάρχει απογοήτευση στον κόσμο , έτσι βάζει στο ίδιο τσουβάλι συμπολίτευση και όλη την αντιπολίτευση χρεώνοντας σε όλους αδιαφορία, ενδιαφέρον μόνο για την «καρέκλα», την εξουσία και την επίδειξη. Ότι δεν υπάρχει πρόγραμμα από καμιά παράταξη και ότι οι αιρετοί μεταπηδούν από «παράγκα» σε «παράγκα» απλά και μόνο για την «καρέκλα»
Η Δύναμη Πολιτών δεν θα κάνει τον συνήγορο των Αιρετών  (αν και νομίζουμε ότι γενίκευση δεν είναι σωστή) αλλά όσο αφορά την δική μας παράταξη έχουμε πολύ σοβαρές αντιρρήσεις και για την αδιαφορία, και για την καρέκλα, και για τις παράγκες.

Η Δύναμη πολιτών για όσους έχουν αδύνατη μνήμη, ή δεν τους έχει απασχολήσει το θέμα είναι παράταξη που ιδρύθηκε το 2006 από κατοίκους που αγαπούν τον τόπο τους. Είναι οργανωμένη παράταξη έχει καταστατικό (η μόνη παράταξη στον Μαραθώνα και μάλλον σε όλη την Αττική) με Δημοκρατικές αρχές λειτουργίας.  Εχει εκλεγμένο συντονιστικό όργανο που συντονίζει τις ενέργειες της παράταξης και ελέγχεται από την ολομέλεια των μελλών που συγκαλείτε σε τακτά χρονικά διαστήματα και  εγκρίνει, αναπροσαρμόζει, ή και απορρίπτει τις ενέργειες του συντονιστικού. Αποτέλεσμα αυτής της οργάνωσης είναι να έχουμε σοβαρό - μεστό λόγο στα Δ.Σ. και να είμαστε πολύ πιο αποτελεσματικοί    απ’ ότι θα περίμενε κανείς από μια παράταξη που τις τελευταίες εκλογές τιμήθηκε από το 8,5% των δημοτών, αλλά από ότι φαίνεται το να δρούμε με χαμηλούς τόνους με μόνο ενδιαφέρον τα καλά αποτελέσματα χωρίς τυμπανοκρουσίες κάπου αφήνουμε απληροφόρητους τους Δημότες για το ποιος κάνει τι σε αυτόν τον τόπο. Ας αρχίσουμε από τους λόγους που έγιναν αιτία της δημιουργίας της Δύναμης Πολιτών.
Όλα ξεκίνησαν το 2004 κάποιος δήμαρχος έκρινε ότι ο τόπος θα γινόταν καλλίτερος με μια προέκταση του δήμου στην θάλασσα κατά 150 στρέμματα, αγνοώντας την θέληση των κατοίκων και τη ζημιά που θα γινόταν στον τόπο. Μια ομάδα δημοτών αδελφωμένα αντέδρασαν δυναμικά και τελικά το τσιμεντονήσι όπως ονομάστηκε ναυάγησε. Το ίδιο έγινε και με το δασάκι στη Ν.Μάκρη , το ίδιο και με την χωματερή στην Μπρέξιζα, το ίδιο και με το Κέντρο  Υγείας που κάποια στιγμή κινδύνευσε και αρκετά άλλα. Ας συνεχίσουμε με το τι ενέργειες έκανε η Δύναμη Πολιών με τους Αιρετούς της και τι πέτυχε σε αυτή την περίοδο 2014 - 2018.
            Υγεία: 02 09 14. Κέντρο Υγείας(Σοβαρά λειτουργικά προβλήματα, βοηθήσαμε, και από τότε έφτασε στην πλήρη λειτουργία του σήμερα)
            GOLDEN COAST: 03 09 14. Η  Δύναμη Πολιτών σταμάτησε την  παροχή λυμάτων του Ξενοδοχείου στη θάλασσα.

ΕΊΝΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΟΙ ΕΝΈΡΓΕΙΕΣ ΓΙΑ  ΜΙΑ ΣΕΛΙΔΑ, ΈΤΣΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΊΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΑΣ ΠΟΛΎ ΣΥΝΟΜΑ ΜΕ ΑΛΛΕΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ.

        Από το Συντονιστικό της Δύναμης Πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.