Ροή Ειδήσεων

Παραλαβή Νέου Διασωστικού Οχήματος για το Πυροσβεστικό Σώμα Εθελοντών Ν. Βουτζά - Προβαλίνθου


Αγιασμός τελέστηκε για το νέο διασωστικό όχημα Iveco Magirus 75-16 που δώρισε ο Γερμανικός Πυροσβεστικός Σταθμός Feuerwehr Schlossberg στο Πυροσβεστικό Σώμα Εθελοντών Ν. Βουτζά - Προβαλίνθου, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου.


Σε μια σεμνή τελετή, παρουσία του Ταξίαρχου Πολεμικού Μουσείου κ. Αναστόπουλου Παναγιώτη, του Διοικητή των Κατασκηνώσεων Αστυνομίας Μπακαλάρου Γιώργου, του Διοικητή των ΚΑΑΥ Συνταγματάρχη Κορδάτου, του Προέδρου ΕΟ Περιστερίου κ. Χατζηπαναγιώτου Αθηνόδωρου, της Αντιπροέδρου ΕΟΠ κ. Μαρουλη Αντιγόνης, των εθελοντών πυροσβεστών και μελών του Δ.Σ. κ. Ιωάννη Ζουγανέλη και κ. Νίκο Φραγκούλη του Πυροσβεστικού Σώματος Εθελοντών Ν. Βουτζά – Προβαλίνθου  καθώς και τους μάχιμους εθελοντές  Δαμιανόγλου Κυριάκο, Wester Mayer, Ξάνθη Σπύρο αλλά και μέλη της Ακαδημίας Εθελοντών Πυροσβεστών Ν. Βουτζά – Προβαλίνθου Αρβανίτη Νίκο, Γουρνέλο Νίκο, Κοκκίνη Σίλντο, Κουτρίδη Θανάση, του επιχειρηματία της περιοχής κ. Ζούρου Γιώργου και παρουσία εκπροσώπων τύπου από το ΣΚΑΪ κ. Κεραμιτζόγλου Γιώργο και την κ. Δρόσου Μαρία από την εφημερίδα ΖΩ στην Ανατολική Αττική. Τον Αγιασμό τέλεσε ο Πάτερ Κωνσταντίνος.Την τελετή προλόγισε ο Διοικητής του Εθελοντικού Σταθμού κ. Δαμιανόγλου Ιωάννης και ακολούθησε μπουφές για τους προσκεκλημένους.
Ακολουθώντας το Γερμανικό έθιμο οι εθελοντές μετά την λήξη του Αγιασμού, έβαλαν μπροστά το όχημα και ήχησαν την κόρνα.


Λίγα λόγια για το όχημα
Το όχημα είναι διασωστικό κατάλληλα εξοπλισμένο να προσφέρει υπηρεσίες σε περίπτωση σεισμού, τροχαίου καθώς διαθέτει πρώτες βοήθειες, εξοπλισμό διάσωσης, πυροσβεστήρες για κατάσβεση, διαθέτει εργαλεία αναρρίχησης, εξοπλισμό κατάβασης, διαθέτει γεννήτρια άντλησης νερού και γενικώς τα πάντα για να ενισχύσει δύσκολες περιπτώσεις.
Μεσολαβητής για την εξαιρετική αυτή δωρεά ήταν ο εθελοντής του Πυροσβεστικού Σώματος Εθελοντών Ν. Βουτζά-Προβαλίνθου κ. Wester Mayer που μαζί με τον εθελοντή κ. Ξάνθη Σπύρο επισκέφθηκαν το Rosenheim της Γερμανίας προκειμένου να μεταφέρουν το όχημα στην Ελλάδα. 

Αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια υπήρξαν και οι Aegean Airlines που παρείχε τα αεροπορικά εισιτήρια για την μεταφορά των εθελοντών, η ΑΝΕΚ lines & Blue Star που χορήγησε τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια για την μεταφορά του οχήματος και μέρος απο τα καύσιμα απο την Revoil - Εμπορία Πετρελαιοειδών και φυσικά οι αρμόδιοι που επέτρεψαν την ελεύθερη δίοδο από τους σταθμούς διοδίων από την Πάτρα έως τη Νέα Μάκρη. Οι εθελοντές βρισκόμενοι στη Γερμανία επισκέφθηκαν πολλούς πυροσβεστικούς σταθμούς οι οποίοι δώρισαν εξοπλισμό προκειμένου να συνεχιστεί το έργο της ομάδας. Το όχημα αναμένει τις πινακίδες κυκλοφορίας του προκειμένου να είναι έτοιμο για χρήση.

Φωτογραφικό υλικό Δωρεά Πλήρη εξοπλισμού 


  

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.