Ροή Ειδήσεων

ΣΠΑΤΑ- ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ "ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΑΡΜΟΝΙΑ": Η υγεία δεν κοστολογείται με ανταποδοτικά οφέλη κ. Δήμαρχε


H Αρτέμιδα είναι αποδεδειγμένα η πόλη που υφίσταται το σύνολο των αρνητικών επιπτώσεων από την λειτουργία του αεροδρομίου (ηχορύπανση, ατμοσφαιρική ρύπανση, επιβάρυνση της θάλασσας και του υδροφόρου ορίζοντα από τα κατάλοιπα του βιολογικού του αεροδρομίου και τα και τον καθαρισμό των διαδρόμων (ξέπλυμα, φωτοχημική ρύπανση).... Ο πολυετής αγώνας των θιγόμενων πολιτών, επικεντρώνεται, στην μείωση των επιπτώσεων στην υγεία τους μέσα από την συμμόρφωση στους διεθνείς κανόνες που θέτουν περιορισμούς στην ανεξέλεγκτη λειτουργία του αεροδρομίου ,περιορισμούς που έχουν δοκιμαστεί ήδη διεθνώς και είναι δυνατόν πλέον να επιφέρουν ουσιαστική βελτίωση στην προσδοκώμενη αρμονική συνύπαρξη με το αεροδρόμιο.

Εδώ και 17 χρόνια οι αγωνιστές πολίτες της Αρτέμιδας, έχουν συνεχή επικοινωνία με Διεθνείς και Πανευρωπαϊκές οργανώσεις καθώς και με το Ευρ. Κοινοβούλιο, ενημερώνονται και διεκδικούν δυναμικά την βελτίωση των συνθηκών της ζωής τους και την εξασφάλιση όσων θεωρούν δεδομένα όλοι οι φορολογούμενοι Έλληνες πολίτες: ΑΣΦΑΛΕΙΑ ,ΥΓΕΙΑ ,ΗΣΥΧΙΑ!

«Κύριε Δήμαρχε, η πρόσφατη ανακοίνωσή σας για τις ενέργειες του Δήμου, σε σχέση με τα σοβαρότατα προβλήματα που δημιουργεί η ανεξέλεγκτη λειτουργία του ΔΑΑ και ειδικά η αναφορά σας για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΔΑΑ και την ΜΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ στους ισχύοντες κανόνες του ICAO, σαν αγωνιζόμενους επί 18 χρόνια θιγόμενους πολίτες, μας χαροποίησε.
Όμως ως μέλη του Πανελλήνιου Σωματείου <<Περιβαλλοντική Αρμονία>>, που προκαλέσαμε αποκλειστικά και μόνο εμείς, πριν ένα χρόνο, το σχετικό Δημοτικό Συμβούλιο ( με τα υπ΄αρθ πρωτ. 194/9-10-2017 και 195/24-10-2017 έγγραφά μας) και το οποίο αποφάσισε ομόφωνα << την πρόσληψη νομικού συμβούλου και την έγκριση οικονομικής δαπάνης για την εκπόνηση τεχνικής έκθεσης ΠΡΟΣ ΑΝΤΙΚΡΟΥΣΗ της μελέτης ΣΧΘ ( αριθ πρωτ 351/2017 >>, με κύριο στόχο την ανάδειξη του μεγέθους του προβλήματος και την ουσιαστική επίλυσή του, όπως εμείς προσδοκούσαμε και όπως δυστυχώς φαίνεται ν’ απορρίπτει η δική σας σαφής αναφορά περί της << δυνατής πλέον επιβολής ειδικών τελών, όπως είναι τα τέλη περιβαλλοντικής επιβάρυνσης, διέλευσης και όχλησης >> που δείχνει πλέον να αποτελεί και το μοναδικό σας ζητούμενο.
κ. Δήμαρχε η ανησυχία μας αυτή παραμένει και ενισχύεται από τις ανακοινώσεις – συμπεράσματα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, για τα οποία ενημερωθήκατε προσωπικά στο συνέδριο που σας καλέσαμε και παρευρεθήκατε στις 24/04/2017 στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο μαζί με μέλη του Σωματείου μας.
Οι ανησυχίες μας που ενισχύονται επιπροσθέτως και από το γεγονός ότι οι σχετικές προτάσεις του Σωματείου μας, που αφορούσαν στα σχέδια δράσης για τον ουσιαστικό περιορισμό της ηχορύπανσης μέσω ορίων θορύβου (να οριστούν επί πλέον όρια/δείκτες θορύβου Lamax, SEL αξιολόγηση μεμονωμένων πτήσεων και όχι μεσοσταθμικά όρια που δεν ανταποκρίνονται στο πραγματικό μέγεθος του προβλήματος), μέτρα ελέγχου παραβιάσεων και μη συμμόρφωση, καθώς και η διαδικασία καταλογισμού προστίμων μέσω νομοθετικού πλαισίου που οφείλει να θεσπίσει η πολιτεία μας για την επίτευξη της προστασίας των θιγομένων πολιτών, ΔΕΝ ΣΥΜΠΕΡΙΕΛΗΦΘΗΣΑΝ στις προτάσεις που τελικά κατέθεσε ο Δήμος μας στην Δημόσια Διαβούλευση. Προσωπικά εσείς δε, ισχυριστήκατε ότι δεν συμφωνούσε ο μελετητής γεγονός που ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΣΧΕΤΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΜΑΣ.
Καταλήγοντας, δηλώνουμε ότι το σύνολο των πολιτών της Αρτέμιδας που βασανίζεται 18 ολόκληρα χρόνια, ΑΠΑΙΤΕΙ να δοθούν ΑΜΕΣΕΣ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ που θ’ αφορούν στην βελτίωση της ποιότητας ζωής και ΟΧΙ ΓΕΝΙΚΟΛΟΓΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΙΔΙΚΑ ΟΤΑΝ ΑΥΤΕΣ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑΣ ΜΑΣ.»
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ <<ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΑΡΜΟΝΙΑ>>

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.