Ροή Ειδήσεων

Γ. Πατούλης :Στόχος μας να κάνουμε την Περιφέρεια πρότυπο φιλοξενίας για τα ζώα συντροφιάς μαζί με τους πολίτες, για τους πολίτες.ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Παρέμβαση του υποψήφιου Περιφερειάρχη Αττικής και Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη σε εκδήλωση για την προστασία των ζώων συντροφιάς, που διοργάνωσε η ΝΔ και το Ινστιτούτο Κ. Καραμανλής, παρουσία του Προέδρου της ΝΔ Κ. Μητσοτάκη
Γ. Πατούλης:«Ήρθε η ώρα να κάνουμε μία Νέα Αρχή για την Αττική. Στόχος μας να την κάνουμε Περιφέρεια- Πρότυπο φιλοξενίας για τα ζώα συντροφιάς μαζί με τους πολίτες, για τους πολίτες»
«Είναι επιτακτική η ανάγκη αποκέντρωσης πόρων και αρμοδιοτήτων προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση προκειμένου να λειτουργεί αποτελεσματικότερα στο ζήτημα της προστασίας κυρίως των αδέσποτων ζώων συντροφιάς».
Σε αυτή την επισήμανση προχώρησε  ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης σε παρέμβαση του στην εκδήλωση που διοργανώθηκε από τη Γραμματεία Στρατηγικού Σχεδιασμού & Επικοινωνίας της ΝΔ και το Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κ. Καραμανλής με τίτλο,«ΑναΖΩΟγόνηση: Συζητώντας για τα ζώα συντροφιάς», παρουσία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κ. Μητσοτάκη.

Ο κ. Πατούλης τόνισε πως η ΚΕΔΕ ήταν σε συνεχή διαβούλευση με την κυβέρνηση για το ζήτημα της προστασίας των ζώων συντροφιάς με αφορμή και την πρόθεση της να καταθέσει σχετικό νομοσχέδιο, ωστόσο, όπως υπογράμμισε, δεν ήταν μία ουσιαστική αλλά μια κατ΄επίφαση διαλογική διαδικασία με δεδομένο ότι δεν συμμετείχαν στη συζήτηση εκπρόσωποι φιλοζωικών οργανώσεων. «Δεν θελήσαμε να συνεχίσουμε να συζητάμε καθώς το αρμόδιο υπουργείο εκτόπισε από τη συζήτηση αρμόδιους φορείς όπως είναι οι φιλοζωικές οργανώσεις. Τα αποτελέσματα είναι σε όλους γνωστά καθώς το νομοσχέδιο αποσύρθηκε υπό το βάρος γενικής κατακραυγής» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Στη συνέχεια του χαιρετισμού του αναφέρθηκε στον ενεργό ρόλο των Δήμων σε θέματα προστασίας των ζώων, σημειώνοντας πως μαζί με τις φιλοζωικές οργανώσεις και τις κτηνιατρικές υπηρεσίες δίνουν καθημερινή μάχη για την προάσπιση των δικαιωμάτων τους. « Έχουμε δημιουργήσει υποδομές για την εξυπηρέτηση των ζώων και την τήρηση των κανόνων δημόσιας υγείας σε πάρκα και πλατείες, διαθέτουμε πλατφόρμες ενημέρωσης και καταγραφής περιστατικών κακοποίησης,  μεριμνούμε για την περισυλλογή των αδέσποτων και τον εμβολιασμό τους ενώ υπάρχει μέριμνα και εποπτικοί μηχανισμοί για την εκτροφή, αναπαραγωγή  και πώληση των ζώων συντροφιάς» τόνισε.
Ωστόσο, υπογράμμισε, πως υπάρχουν συχνά περιστατικά κακοποίησης και βάναυσης μεταχείρισης των ζώων από ασυνείδητους, εξαιτίας της ελλιπούς αστυνόμευσης και των ελεγκτικών μηχανισμών που δεν επαρκούν.
 «Με τη δραματική μείωση των πόρων στην Αυτοδιοίκηση, την έλλειψη προσωπικού και μία αποδυναμωμένη Δημοτική Αστυνομία τα αποτελέσματα δεν μπορεί να είναι ικανοποιητικά» ανέφερε και πρόσθεσε πως πρέπει η επόμενη κυβέρνηση να βάλει σε προτεραιότητα το ζήτημα της διασφάλισης της προστασίας των ζώων συντροφιάς.
Ολοκληρώνοντας την παρέμβαση του ο κ. Πατούλης τόνισε πως για την Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι προτεραιότητα η διαμόρφωση ασφαλούς περιβάλλοντος για τη διαβίωση των ζώων συντροφιάς και σημείωσε χαρακτηριστικά: « Ήρθε η ώρα να κάνουμε μία Νέα Αρχή για την Αττική. Στόχος μας να την κάνουμε Περιφέρεια Πρότυπο φιλοξενίας για τα ζώα συντροφιάς μαζί με τους πολίτες, για τους πολίτες».
Στην εκδήλωση, εκτός από τον Πρόεδρο της ΝΔ Κ. Μητσοτάκη, τοποθετήσεις έκαναν επίσης εκπρόσωποι κτηνιατρικών συλλόγων και φιλοζωικών οργανώσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.