Ροή Ειδήσεων

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΤΣΙΡΚΑ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ
Επίσκεψη των κ.κ. Στέργιου Τσίρκα και Δημήτρη Μακρή στην Εταιρεία Διανομής Φυσικού Αερίου Αττικής

Αποβλέποντας σ’ ένα καλύτερο αύριο με σύγχρονες προοπτικές για την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μαραθώνα, ο επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης κ. Στέργιος Τσίρκας, συνοδευόμενος από τον συνεργάτη του κ. Δημήτρη Μακρή, επισκέφτηκαν τα γραφεία της Εταιρείας Διανομής Φυσικού Αερίου Αττικής, στη Λυκόβρυση.
Σκοπός της επίσκεψης ήταν μία πρώτη διερευνητική συζήτηση με τους υπεύθυνους της Εταιρείας, για το ενδεχόμενο επέκτασης του δικτύου  Φυσικού Αερίου στον Καλλικρατικό Δήμο Μαραθώνα. Αφορμή για τη σημαντική αυτή πρωτοβουλία, τη δεδομένη στιγμή, στάθηκανδύο γεγονότα. Το πρώτο αφορά στην έναρξη κατασκευής δικτύου φυσικού αερίου σε κάποιες περιοχές του Δήμου Παλλήνης και το δεύτερο, τα εγκαίνια του πρώτου σταθμού CNG(υγροποιημένου φυσικού αερίου) στον Τύρναβο από την Εταιρεία Διανομής Αερίου Θεσσαλίας-Θεσσαλονίκης.
Στη λογική λοιπόν, ότι ένα τόσο πολύτιμο αγαθό θα φτάσει κοντά στην περιοχή μας (βλ. Παλλήνη), ο κ. Τσίρκας έθεσε το ζήτημα επέκτασης του δικτύου, αναζητώντας προτάσεις και λύσεις στις δυσκολίες που εκ των πραγμάτων ανακύπτουν, σ’ ένα τόσο μεγάλο εγχείρημα.Εναλλακτικά, ορμώμενος από την ανάπτυξη δικτύου στον Τύρναβο, επέμεινε ότι θα ήταν μία καλή ευκαιρία να εφαρμοστεί η ίδια λύση και στο Δήμο Μαραθώνα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι υπεύθυνοι της εταιρείας έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον όταν ενημερώθηκαν ότι στην περιοχή μας λειτουργούν πολλά θερμοκήπια, καθώς και ξενοδοχειακές μονάδες που θα μπορούσαν να επωφεληθούν τα μέγιστα από τη χρήση του φυσικού αερίου, πέραν φυσικά, των κατοικιών, ενώ εξήγησαν ότι το κόστος εγκατάστασης ή αντικατάστασης του πετρελαίου, έχει μειωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια. Όμως, εξήγησαν ότι για να πραγματοποιηθεί μία τόσο μεγάλη επένδυση για τη σύνδεση του Δήμου, απαιτείται υποστήριξη από σχετικά προγράμματα. Σε μία τέτοια κατάσταση θα πραγματοποιηθεί άμεσα μία νέα συνάντηση εκπροσώπων του Δήμου με την Εταιρεία Διανομής Αερίου Αττικής.

Οικονομικό και ασφαλές

Το φυσικό αέριο προσφέρει αποτελεσματική και ομοιόμορφη θέρμανση σε όλον τον χώρο, ενώ παράλληλα εξοικονομείται έως και 44% στον λογαριασμό σε σχέση με το πετρέλαιο θέρμανσης.
Ως φυσικό προϊόν είναι ελαφρύτερο από τον αέρα, απομακρύνεται άμεσα σε περίπτωση που διαφύγει στην ατμόσφαιρα, σε αντίθεση με το υγραέριο που είναι βαρύτερο από τον αέρα και σε περίπτωση διαρροής συγκεντρώνεται χαμηλά.
Είναι άοσμο, αλλά κατά τη μεταφορά του προστίθεται μία ειδική ουσία με χαρακτηριστική οσμή, ώστε ν’ ανιχνεύεται σε περίπτωση διαφυγής.
Δεν περιέχει μονοξείδιο του άνθρακα και δεν είναι τοξικό, ενώ είναι το πιο καθαρό καύσιμο σε σχέση με τα υπόλοιπα συμβατικά καύσιμα.
Ο ειδικός μηχανισμός που διαθέτουν οι συσκευές φυσικού αερίου διακόπτει αυτόματα την παροχή σε περίπτωση που σβήσει η φλόγα κατά τη διαδικασία μαγειρέματος. Επιπλέον, είναι δυνατή η τοποθέτηση ειδικού ανιχνευτή φυσικού αερίου στον χώρο, ο οποίος διαθέτει αυτοματισμό διακοπής της παροχής.


Ρεπορτάζ: Βιργινία Μάρκου

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.