Ροή Ειδήσεων

Συμπληρωματική κατάθεση Λιβαθινού στον Εισαγγελέα για το ΧΥΤΑ


Συμπληρωματική κατάθεση για το ΧΥΤΑ κλήθηκε να δώσει ο Σπύρος Λιβαθινός  στον εισαγγελέα Ηλία Ζαγοραίο.  
Μια συμπληρωματική κατάθεση που διήρκεσε λίγο- πολύ δύο ώρες και που αφήνει ανοιχτές τις ελπίδες κατά του ΧΥΤΑ αφού όπως φαίνεται συνεχίζει να διερευνάται σε βάθος η υπόθεση.
Ο κ. Λιβαθινός αναφέρθηκε κυρίως στο κατά πόσο υλοποιούνται οι αποφάσεις  του Δημοτικού Συμβουλίου καθώς και στο θέμα της χωροθέτησης του ΧΥΤΑ και τις ευθύνες που υπάρχουν.

Ο κ.Λιβαθινός μας ανέφερε ότι η υπόθεση άνοιξε στην εισαγγελία έπειτα από καταγγελία του τον Δεκέμβρη του 2017 όπου προσκόμισε σχετικά έγγραφα από τις πέντε καταδικαστικές αποφάσεις για το έργο ΧΥΤΑ, του δημοτικού συμβουλίου Μαραθώνα επί προεδρίας του στις 16 Οκτωβρίου 2014, 19 Μαίου 2015, 23 Ιουνίου 2015, 15 Δεκεμβρίου 2015 με τεκμηριωμένη επιχειρηματολογία.Επιπροσθέτως προσκόμισε και την απόφαση της 15ης Δεκεμβρίου 2015 για κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων, όπως και την απόφαση της  28ης Ιανουαρίου 2016 για έγκριση του Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης που ωστόσο δεν υλοποιήθηκαν ποτέ από την παρούσα Δημοτική Αρχή, καθώς και εκτενή αναφορά σχετικά με την υπόθεση από επίσημες μελέτες του ΙΓΜΕ αλλά και λοιπών φορέων που αποδυκνείουν ότι η χωροθέτηση του ΧΥΤΑ είναι λανθασμένη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.