Ροή Ειδήσεων

Δεν αντέχουμε άλλο να ακούμε ότι στην τραγωδία της 23ης Ιουλίου «έγιναν όλα σωστά».Όχι κύριε Δήμαρχε, δεν έγιναν όλα σωστά όπως διατυμπανίζετε στα μέσα ενημέρωσης και στο δημοτικό μας συμβούλιο. Είναι προσβολή και μόνον ότι το αναφέρετε. Είναι ένδειξη ανικανότητας κατανόησης της πραγματικότητας.

Δεν έφταιξε η σφοδρότητα του ανέμου και η ξαφνική αλλαγή κατεύθυνσής του. Έφταιξαν οι εγκληματικές παραλήψεις της τοπικής αυτοδιοίκησης, η οποία επί σειρά ετών επιδεικνύει μία προχειρότητα στον τρόπο διοίκησης και μία ανικανότητα στην οργάνωση της πρόληψης. Αυτά αποτέλεσαν το βασικό λόγο για την τραγωδία που βιώσαμε την 23η Ιουλίου.

Καθυστέρησαν οι προβλεπόμενες ενέργειες που γίνονται κάθε χρόνο στην έναρξη της αντιπυρικής περιόδου.Δεν έγιναν καθαρισμοί οικοπέδων και πρανών οδών από τα εύφλεκτα υλικά, κάτι που προβλέπεται καθ’ όλη την αντιπυρική περίοδο.Δεν υπήρχε προληπτική ενημέρωση των κατοίκων, ούτε ενημερωτικές πινακίδες για τα σημεία συγκέντρωσης και τους ενδεδειγμένους τρόπους μετακίνησης των κατοίκων προς αυτά. Δεν υπήρξε από την προηγούμενη ημέρα αυξημένη ετοιμότητα παρά την ενημέρωση για θυελλώδεις ανέμους και βαθμό επικινδυνότητα «τέσσερα» για πυρκαγιά.Και το λυπηρό είναι ότι πολλά από αυτά εξακολουθούν να αποτελούν άγνωστες έννοιες στον τρόπο που συνεχίζετε να διοικείτε.

Ακόμα και την ώρα που η φωτιά έφτανε στην Λεωφόρο Μαραθώνος δίνατε συνεντεύξεις καθησυχάζοντας τους δημότες ότι δεν κινδυνεύουν. Μπορεί μεν να έχετε δίκιο όταν λέτε ότι η φωτιά βρισκόταν σε δύο δήμους και την εντολή εκκένωσης έπρεπε να την δώσει η Περιφέρεια. Αυτό όμως δεν σας απαλλάσσει από την ηθική τουλάχιστον ευθύνη ότι ως Δήμαρχος βλέπατε την περιοχή σας να τυλίγεται στις φλόγες και δεν δίνατε στις υπηρεσίες σας εντολή εκκένωσης των δημοτών σας.

Σας στηρίξαμε όλο αυτό το διάστημα, θεωρώντας ότι η διοίκηση την ώρα της κρίσης δεν έπρεπε να φοβάται την «αντιπολίτευση». Σας συμβουλεύαμε στις κλειστές συνεδριάσεις, δηλώναμε το παρόν να συνδράμουμε όπου κριθεί απαραίτητο, αλλά δε στηλιτεύαμε δημοσίως τα λάθη που κάνατε. Αυτό όμως το εκμεταλλευτήκατε έντονα. Θεωρήσατε ότι ο πανικός των ημερών έδινε «ευκαιρίες» για δημοσιότητα του προσώπου σας, για απευθείας αναθέσεις με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, για αδιαφάνεια στο χειρισμό της τεράστιας υλικής βοήθειας που έφτασε στον Δήμο μας.

Ακόμα και σήμερα, τρεις μήνες μετά από την τραγική εκείνη νύχτα, δεν έχετε πράξει ως διοίκηση ούτε τα αυτονόητα. Αποτελεί τεράστιο ερωτηματικό για πολλούς από εμάς, ότι δεν έχετε καταγράψει τους εκατοντάδες εθελοντές και δωρητές, στους οποίους βασίστηκε όλη αυτή η βοήθεια προς τους πολίτες μας και στους οποίους οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ. Δεν υπάρχει καταγραφή και ενημέρωση των ειδών και της ποσότητας των προϊόντων που συγκεντρώθηκαν, των φορέων που αποφασίσατε να στείλετε μεγάλο μέρος από αυτά, του αποθέματος που έχει απομείνει στον Δήμο.

Ως παράταξη θέλουμε να πιστεύουμε ότι όλες αυτές οι παραλείψεις είναι αποτέλεσμα της αδυναμίας οργάνωσης και διοίκησης και δεν εξυπηρετούν σκοπιμότητες. Οφείλετε όμως απέναντι στους δημότες και την αντιπολίτευση, να παρέχετε διαφάνεια στη διαχείριση των χρημάτων και των υλικών αγαθών, να περιορίσετε τις απευθείας αναθέσεις με τη δικαιολογία του κατεπείγοντος. Οφείλετε να επιδείξετε πνεύμα συνεργασίας, παραμερίζοντας τις όποιες σκοπιμότητες έχετε λόγω δημοτικών εκλογών, ώστε όλοι μαζί να συνεργαστούμε για να επουλώσουμε τις πληγές της καταστροφής και να διασφαλίσουμε ότι δεν θα ξανασυμβεί στην περιοχή μας.


Δύναμη Ανάπτυξης
Υποψήφιος Δήμαρχος
Ραφήνας - Πικερμίου 
Ανδρέας Βασιλόπουλος


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.